tiistai 26. heinäkuuta 2016

Luettavaa: Kolumni sitoutumisesta ja kirja keski-ikäisten rakkaudestaNäin kirjoittaa Elina Tanskanen kolumnissaan Parisuhteeseensitoutuminen on hullujen hommaa

”On hyvä, että nykymaailmassa suhteesta lähteminen on helppoa, koska jääminen sen takia, että niin pitää muka tehdä, ei ole sitoutumista. Niin ikään sitoutuminen ei ole itsensä tai toisen sitomista, vaan sitä, että taivaltaa vapaaehtoisesti toisen rinnalla niitä ylä- ja alamäkiä. Valtaosa meistä kaipaa rakkautta tavalla tai toisella. Paradoksi on, että liika pelkääminen lamaannuttaa, ja silloin vasta onkin mahdotonta saavuttaa sitä, mitä sisimmässään halajaa. Sen sijaan keskittynyt rentous auttaa suoriutumaan mahdottomaltakin tuntuvista tilanteista.
On viisasta olla tietoinen riskeistä ja siitä, mitä niistä huolimatta voi saada elämäänsä." 
- - - 

Eppu Nuotio: Mutta minä rakastan sinua

HS / Suvi Aholan arvio: Eppu Nuotion (s. 1962) uutuusromaani valaa uskoa siihen, ettei naisen (tai miehen) elämä lakkaa viidenkymmenen iässä, vaikka olisikin vuosiensa kuluttama, hylätty ja sitä paitsi työmarkkinoiden ongelmajätettä. - Mutta minä rakastan sinua toimii kuin herätyskello. Jos elämä pohjoisella pallonpuoliskolla pian lakkaa, kaikkien yksinäisten kannattaisi itsesäälin sijasta tarkkailla ympäristöään entistä tarkemmin, ojentaa käsiä ja avata sylejään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti