sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Muutoksista ja niiden seurauksistaJääkö eron työstämisen jälkeen jonkinlainen suodatin päälle? Onko muutos niin läpikotainen, että asiat, ihmiset ja tilanteet kohtaa uudella tavalla? Tai kuten minä tässä tapauksessa - luen jopa tekstiä eri tavalla.

Luin Anu Järvensivun Muutosten keskellä kolumnia lauantain Hesarista. Hän avasi tutkimusryhmän tuloksia siitä, millaisia pärjäämisstrategioita suomalaiset käyttävät kohdatessaan muutoksia työelämässä. Muun muassa kuulemma sellaisia, että naiset etsivät lohtua herkuttelusta ja miehet päihteistä.  

”Muutosmyrskyt riepottelevat työelämää. Ne kaatavat vuosikymmeniä tukevasti paikoillaan seisoneita yrityksiä ja karsivat terveitäkin oksia julkiselta sektorilta. Ne paiskovat ihmisiä yksiköstä toiseen, työhuoneista avokonttoreihin ja lopulta ovista ulos”.

Oma suodattimeni muutti työelämän yksityiselämäksi: Muutosmyrskyt riepottelevat ihmisten elämää. Ne kaatavat vuosikymmeniä tukevasti paikoillaan seisoneita suhteita ja karsivat terveitäkin oksia... ja niin edelleen.

Millainen sinun suodattimesi on? Miten luet seuraavan kohdan?

”Muutosmyrskyllä on seurauksensa. Ne saavat osan tarrautumaan jo lahonneisiin runkoihin tai käpertymään kilven taa suojaan. Osa taas huomaa pyörteiden seassa kannattelevansa virtauksia. Kannattelevien asioiden ja ihmisten havaitseminen on yhä tärkeämpää. On myös löydettävä rohkeus istuttaa yhdessä uusia taimia.”

Summa summarum. Työelämä vaatii taatusti enemmän kuin aiemmin. Eroryhmässä kannatellaan, istutetaan yhdessä taimia ja vahvistutaan kaikenlaisten tuiverrusten varalle. Tervetuloa mukaan! 

- Paula
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti